Waarde van mijn auto

De beste manier om erachter te komen wat je auto waard is, is door ons te bellen. Bij Autosloperij24 hebben we tientallen jaren ervaring op het gebied van auto’s en voertuigen. We kunnen je precies vertellen wat je auto waard is.

Je krijgt een eerlijke prijs voor je auto. Het maakt niet uit hoe oud hij is, in welke staat hij verkeert en of je ongelukken hebt gehad of niet. Je krijgt een goede prijs voor je auto, dus daar hoef je je geen zorgen meer over te maken!

Wat is de waarde van mijn auto

De waarde van je auto wordt bepaald door een aantal verschillende factoren.

Ten eerste verandert de waarde van auto’s voortdurend. Dit gebeurt natuurlijk naarmate je auto ouder wordt en gebruikt wordt, maar ook door de vraag op de markt en het aanbod van vergelijkbare auto’s. Als er veel vraag is naar de auto die je aanbiedt voor een taxatie, dan ontvang je een hogere prijs dan wanneer er weinig vraag naar is.

Als er veel vraag is naar de auto die je ter taxatie aanbiedt, zul je een hogere prijs ontvangen dan wanneer er weinig vraag is. Natuurlijk hangt het bepalen van de autowaarde ook af van wat de koper bereid is ervoor te betalen. Als een koper de auto snel kan doorverkopen (of als hij de auto zelf wil houden) dan zal hij de autowaarde hoger inschatten.

En dan is er nog het verschil tussen de dagwaarde en de inruilwaarde van je auto. Of is er geen onderscheid? Nou, ja, dat is er wel. De inruilwaarde is precies dat: de waarde die een dealer of autobedrijf aan jouw auto toekent wanneer je een andere auto bij dat bedrijf koopt. De inruilwaarde is dus de prijs die het autobedrijf je betaalt voor je oude auto, en dat bedrag wordt dan meestal als korting afgetrokken van de aankoopprijs van de nieuwe auto. Je hebt dus alleen te maken met een inruilwaarde als je je oude auto verkoopt.

Hoe kan ik de dagwaarde van mijn auto berekenen?

In de autohandel zijn er veel manieren om de waarde van een auto te bepalen. De meest gebruikte methode is gebaseerd op koele berekeningen die rekening houden met allerlei variabelen, zoals de vraag op de markt, de kilometerstand en andere factoren. Helaas heb je als particulier geen toegang tot deze tools.

Gelukkig zijn er andere manieren om de dagwaarde van je auto te achterhalen. Op autosloperij24.nl kun je bijvoorbeeld de dagwaarde berekenen door je kenteken en aanvullende informatie over de staat van je auto in te voeren. Wees zo eerlijk mogelijk en stuur foto’s van schade zodat je een nauwkeurige dagwaarde krijgt. Nadat je alle informatie hebt ingevuld, krijg je een huidige marktwaarde voor je auto. Deze dagwaarde kun je gebruiken als vraagprijs en bij eventuele onderhandelingen met een koper.

Dagwaarde is indicatie

Als je je auto wilt verkopen of inruilen, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de waarde van je auto. De huidige waarde ligt vaak dicht bij de inruilwaarde, maar is toch iets anders. Dit komt omdat de dagwaarde slechts een indicatie is van de waarde van je auto. Je kunt de dagwaarde online berekenen bij autosloperij24. Dit gebeurt onder andere op basis van voertuiggegevens (merk, model, type, etc.), kilometerstand, accessoires en staat van onderhoud.

Nadat je alle gegevens hebt ingevoerd, krijg je een actuele marktwaarde te zien. Je kunt deze dagwaarde gebruiken als vraagprijs en bij eventuele onderhandelingen met een koper. Maar het is niet de gegarandeerde prijs die je krijgt bij verkoop of inruil, het is slechts een indicatie!

In enkele minuten een bod op je auto!

Bel ons

autosloperij 24

010 418 8391

In enkele minuten een bod op je auto!

5 - KPD - 36

Bel ons

autosloperij 24

010 418 8391

Scroll naar boven